Silah OSB'ye Amerikan ve Fransız ilgisi

Silah OSB

Türkiye'de ilk olma özelliğini taşıyan Silah Sanayi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi için Amerika ve Fransız işadamlarının ilgisini çektiğini belirten Kırıkkale Valisi Ali Kolat, büyük avantajları bulunan Organize Sanayi Bölgesi için Kırıkkaleli iş adamlar

İŞADAMLARINI BEKLİYORUZ

Vali Kolat, bir basın toplantısı düzenleyerek Silah Sanayi İhtisas OSB konusunda bilgiler verdi. Toplam 64 parsel bulunacak olan Silah Sanayi İhtisas OSB’nin alt yapı ihalesinin 13 Kasım 2014 tarihinde yapılacağını söyleyen Vali Kolat Kırıkkaleli yatırımcılara da çağrıda bulundu. Vali Kolat, hem alt yap ihalesinde hem de işyeri açma konusunda Kırıkkaleli işadamlarını beklediklerini söyledi.

TÜRKİYE’DE İLK OLACAK

Türkiye’de ilk olacak olan Kırıkkale Silah Sanayi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (OSB)’nin son durumu hakkında bilgiler veren Kırıkkale Valisi Ali Kolat, sürecin aşamaları hakkında açıklamalarda bulundu. Vali Kolat “16 Kasım 2012 tarihinde Başbakan Yardımcımız Prof. Dr. Beşir Atalay’ın Başkanlığında yapılan ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Nihat Ergün’ün de katıldığı Güçbirliği Mütevelli Heyet toplantısında, Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu‟na (MKEK) ait Arpalık Çukuru Mevkiinde bulunan Ahılı parselleri olarak bilinen 500 dönümlük alan üzerinde Silah Sanayi İhtisas OSB kurulması kararı açıklanmıştı. Müracaat yapılarak, Etüt raporu alındı, ÇED raporu alınarak Silah Sanayi İhtisas OSB 02.08.2013 tarihinde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının siciline işlenerek Kuruluş Protokolü onaylanmıştır” ifadesini kullandı.

64 PARSEL’DEN OLUŞACAK

Vali Kolat “Onaylanan Alt yapı yapım projelerinin 3 gün içerisinde keşif özeti çıkartılmış, Bakanlığın onayından sonra ihale sürecine geçilmiştir.   Bakanlığımızca 2014 yılı birim fiyatları ile 16.664.600 TL Birinci keşif bedelle yol,   içme suyu,   atıksu ve yağmur suyu inşaatlarından müteşekkil alt yapı yapım işi Bakanlığımızda toplanacak olan ve Müteşebbis Heyetimizin iki üye ile temsil edildiği ihale komisyonu marifetiyle 13.11.2014 günü saat 10.00 da ihalesi yapılacaktır. Alt yapı işinin 31.10.2016 tarihinde tamamlanması planlanmaktadır. Kırıkkaleli firmalarımızın da katılabileceği ihale için teklif dosyasının en geç ihale günü saat 10.00 kadar. Bakanlığımızın 8. Katında bulunan 826 no’lu odasına verilebileceği gibi iadeli taahhütlü posta ile gönderilebilmektedir. Silah İhtisas OSB 64 parsel (48 adedi 3 ile 5 dönüm, 16 adedi ise 5 ile 7 dönüm) olarak planlanmıştır.

OSB’NİN AVANTAJLARI

Kırıkkale, Türkiye’nin en yoğun Doğudan Batıya açılan Duble Yolları, Ege ve Akdeniz Bölgesini Karadeniz Bölgesine bağlayan Yolları, Karakeçili - Konya arasında bağlantı sağlayan yolları ile 45 İlin Kapısı olma özelliğini taşımaktadır. Kırıkkale, Demiryolu-Karayolu Bağlantılarının Tam Ortasında; Ankara’ya 45 dakikalık mesafede, Esenboğa havalimanına 78 km mesafede, Samsun limanına yaklaşık 3,5 saatlik uzaklıktadır. Makina Ve Kimya Endüstrisi Kurumu’nun (MKE) 10 Fabrikasından 5’i, 2 İşletmenin 1’i Ve Hurda Müdürlüğü İlimizde Bulunmakta, MKE’ye İş Yapan 700’e Yakın Alt Yüklenici İçin Cazibe Merkezi Halindedir. MKE Kurumundan Emekli İş Deneyimi Olan 25 Bin Kalifiye Elemanın Varlığı. Silah Sanayi Alanında Yapılacak Olan Üretimler İçin gerekli Olan ``Tesis Güvenlik Belgesi`` Alımındaki Kolaylıklar. Başta Ankara olmak üzere Orta Anadolu Bölgesindeki birçok İlin petrol ürünleri ihtiyacını karşılayan, TÜPRAŞ Orta Anadolu Rafinerisi Kırıkkale de bulunmaktadır. Kırıkkale OSB, Keskin OSB, Yahşihan Küçük Sanayi Sitesi, Keskin Küçük Sanayi Sitesi ile sanayi mahallesinde 1 Adet Sanayi Çarşısı bulunmaktadır. Kırıkkale bu Sanayi kapasitesi ile Kamu ve Özel Sektör Yatırımları İçin Cazip Sanayi Merkezi Konumundadır. Kırıkkale Üniversitesi bünyesinde kuruluş aşamasında olan TEKNOKENT Kırıkkale’ye yatırım yapmak isteyen müteşebbislere; Üretim ve hizmet sektöründe yeni ürünler, geliştirilmiş ürünler, yeni teknolojiler ve geliştirilmiş teknolojiler üreterek rekabet gücünü arttırmaları, yazılım üretme, proje yazma, proje yürütme konularında önemli destekler sağlayacaktır. Yanı başımızda Bulunan Silah Sanayi Alanında Gelişmiş Olan 1. Teşvik Bölgesinde Yer Alan Ankara’ya Komşu Olmasına Rağmen Bölgemizde Yapılacak Yatırımlarda 5. Bölge Teşvik Olanaklarından yararlanma Kırıkkale Üniversitesinin varlığı ve bünyesinde kurulan Savunma Teknoloji Yüksek Lisans Programı sayesinde üniversite ile etkin işbirliği imkânı. İhtisas OSB için ÇED raporu alınması nedeniyle İhtisas OSB’ deki Yatırımcıların ÇED raporu almalarına gerek bulunmamaktadır. Başta Kırıkkale yatırımcıları olmak üzere tüm yatırımcılarımızın büyük avantajları bulunan Kırıkkale Silah Sanayi İhtisas OSB’de yerlerini ayırtmalarını tavsiye ediyorum” dedi.



1

Kırıkkale Belediyesi artık E-Devlet´te

2

Kırıkkale Silah İhtisas OSB´de İlk Temel Atıldı

3

?Boran Fırtınası? geliyor

4

Teknoloji seferberliği projesi

5

Akıllı Şehirler Platformuna Kırıkkale´den harika fikirler

6

Milli silahlarımızla destan yazıyoruz

7

KÜBTUAM´a Uluslararası TÜRKAK Akreditasyonu